Необходими продукти за 4 порции:
4 бр агнешки котлети
250 гр ориз басмати
75 гр бадеми, запечени и нарязани наедро
2-3 домата, нарязани на кубчета
100 гр микс от черни и зелени маслини без костилки, нарязани
за дресинга:
4 с.л зехтин
2 с.л. бял винен оцет
1 скл чесън, пресован
1/2 ч.л. кимион на прах
Начин на приготвяне:
Сварете ориза в подсолена вода в съотношение 1:3 или според указанията на опаковката. Когато е готов, го отцедете и оставете да изстине напълно.
Запечете бадемите в тиган за 1-2 минути, охладете и нарежете на едро.
Смесете ориза с бадемите, кубчетата домати и маслините.
Пригответе дресинга като смесите всички продукти и оставете настрана.
Загрейте грил тиган и овкусете котлетите със сол и черен пипер. Сложете ги в горещия тиган и печете от двете страни за 7-8 минути или малко повече според желаната степен на изпичане. Когато са готови, ги извадете, покрийте ги с фолио и оставете да починат за 2-3 минути.
През това време овкусете салатата от ориз с приготвения дресинг и разбъркайте добре.
Сервирайте салатата от ориз в голямо плато и отгоре наредете грилованите котлети.
0 коментара:
Публикуване на коментар