Бързо брауни за един

   
   На всеки му се приисква да хапне нещо шоколадово и браунито е десертът, който най-добре може да задоволи желанието за мноого шоколад. Има ситуации, в които нямате време да приготвяте шоколадови десерти, а понякога искате десерт само за себе си и не са Ви нужни големи количества. Точно за такива случаи е тази рецепта за бързо брауни за един. Бързо и лесно ще имате нещо шоколадово, което няма да споделяте с никого. Разбира се, винаги можете да увеличите дозата и да имате брауни за повече от един. 

Необходими продукти:


50 гр масло
50 гр светло кафява захар
1 с.л. течен мед или кленов сироп
3 с.л. брашно
3 с.л. какао
1/4 ч.л. сол
1 яйце
1 ч.л. ванилов екстракт или 1 ванилия
50 гр орехи, нарязани
50 гр черен шоколад, нарязан

Начин на приготвяне:

Намаслете малка тавичка ( може и алумиева за еднократна употреба ) и оставете настрана. Загрейте фурната на 180 градуса.
В касерола сложете маслото, захарта и меда и загрейте на среден огън, докато се разтопят, като разбърквате от време на време. Махнете от котлона. 
В купа смесете брашното, какаото и солта. Започнете внимателно да добавяте разтопената смес, като бъркате с кухненска тел. Добавете яйцето и ванилията и разбъркайте до хомогенна смес. Накрая добавете нарязаните орехи и шоколад и отново разбъркайте. 
Излейте готовата смес в намаслената тавичка и изпечете в предварително загрятата на 180 градуса фурна за 15-20 минути или до готовност - проверете, като сложите в средата клечка за зъби или шишче, щом излезе чисто, десертът е готов. 
Охладете върху решетка поне за 20 минути ...., ако имате толкова търпение. 
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino