Пурички с моцарела

 
Необходими продукти за 12 броя:

6 бр точени кори
250 гр сирене Моцарела за пица
50 гр сирене Пармезан
2 с.л. галета
1 щ. сух риган
1 яйце

Начин на приготвяне:

Постелете с хартия за печене голяма тава и загрейте фурната на 180 градуса. 
Нарежете Моцарелата на 12 еднакви гредички. 
Пармезанът настържете и смесете с галетата и ригана. Поставете в широк и плитък съд/чиния, подходящ за паниране. 
Яйцето разбийте с малко вода и оставете настрана.
Всяка кора разрежете на две. Вземете едната част, намажете с разбитото яйце, в долния край поставете едно парче Моцарела, приганете двете й страни към средата ( за да не изтече плънката при печене ) и завийте на стегната пуричка. Намажете отново с яйце и оваляйте в сместта от Пармезан, галета и риган. Подредете в приготвената тава и изпечете в предварително загрятата на 180 градуса фурна за 8-10 минути или до златисто.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino