Необходими продукти за 12 броя:
6 бр точени кори
250 гр сирене Моцарела за пица
50 гр сирене Пармезан
2 с.л. галета
1 щ. сух риган
1 яйце
Начин на приготвяне:
Постелете с хартия за печене голяма тава и загрейте фурната на 180 градуса.
Нарежете Моцарелата на 12 еднакви гредички.
Пармезанът настържете и смесете с галетата и ригана. Поставете в широк и плитък съд/чиния, подходящ за паниране.
Яйцето разбийте с малко вода и оставете настрана.
Всяка кора разрежете на две. Вземете едната част, намажете с разбитото яйце, в долния край поставете едно парче Моцарела, приганете двете й страни към средата ( за да не изтече плънката при печене ) и завийте на стегната пуричка. Намажете отново с яйце и оваляйте в сместта от Пармезан, галета и риган. Подредете в приготвената тава и изпечете в предварително загрятата на 180 градуса фурна за 8-10 минути или до златисто.
0 коментара:
Публикуване на коментар