Когато бях малка, майка ми разнообразяваше сварените яйца, като ги разполовяваше и ги мажеше с майонеза ... още ги обожавам! Но сега съм направила пълнеж с малко повече съставки, с който яйцата да се напълнят. Рецептата е незаменима за след Великден, когато няма как да не са Ви останали яйца, които се чудите как да оползотворите. С тази рецепта ще изчезнат много бързо.
Необходими продукти:
6 бр сварени яйца
2 с.л. майонеза
1 ч.л. английска горчица
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. червен пипер
1-2 капки табаско
1 с.л. зехтин
зелен лук за поръсване, много ситно нарязан
Начин на приготвяне:
Обелете сварените яйца и ги разполовете по дължина. Внимателно извадете жълтъците и ги сложете в купичка. Белтъците подредете в подходяща чиния или плато.
Към жълтъците добавете майонезата, горчицата, солта, червения пипер и табаското и с помощта на вилица разбъркайте много добре, за да няма бучки. Накрая добавете и зехтина и разбъркайте до хомогенна смес. Ако сместта Ви е твърде гъста, можете да добавите няколко капки вода.
Прехвърлете готовата смес в пош или с помощта на лъжичка напълнете белтъците.
Поръсете със ситно нарязания зелен лук.
0 коментара:
Публикуване на коментар