Необходими продукти за 4 порции:
3 с.л. олио
8 бр агнешки котлети
1 кг картофи, нарязани на малки парчета
4 стр розмарин
4 скл чесън, цели
250 гр чери домати
1 с.л. балсамов оцет
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Загрейте половината олио в тиган, подходящ за печене във фурна или използвайте обикновен тиган, а след това ще прехвърлите всичко в тава. Запечатайте агнешките котлети за по 2-3 минути от всяка страни. Когато са готови, ги извадете от тигана и ги оставете настрана. Добавете останалото олио и сложете нарязаните картофи. Запържете ги за 4-5 минути или докато започнат да хващат загар. Ако ползвате обикновен тиган, тук е моментът да прехвърлите в тава. Сложете стръковете розмарин и целите скилитки чесън, както и котлетите.
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20 минути, след което добавете чери доматите и полейте с балсамовия оцет. Печете още 5 минути или докато доматите започнат да омекват.
Сервирайте ястието веднага, щом го извадите от фурната.
0 коментара:
Публикуване на коментар