Всички знаем колко е полезна рибата. Казват, че в седмицата трябва да я консумираме поне веднъж или два пъти. Аз спазвам това правило и поне веднъж я приготвям за моето семейство. Наскоро преоткрих бялата риба - оказа се, че с нея се правят страхотни ястия, които се услаждат дори и на най-малките. Такава е и рецептата ми за рибен бургер, която никой няма да ви откаже да хапне.
Необходими продукти за 2 порции:
250 гр бяла риба
1 с.л. брашно
1 яйце
4 с.л. галета
2 с.л. сусам
сол и черен пипер
олио за пържене
за соса:
2 с.л. майонеза
сокът от 1/2 лимон
1/2 вр магданоз, ситно нарязан
за сервиране:
2 бр хлебчета за бургери
2-3 бр кисели краставички
Начин на приготвяне:
Нарежете рибата на парчета, големи, колкото хлебчетата и овкусете със сол и черен пипер.
В подходящ съд сложете брашното, в друг - яйцето и леко го разбийте, а в трети сложете галетата заедно със сусама и разбъркайте.
Оваляйте парчетата риба в брашното, след това в яйцето и накрая в галетата и сусама, нередете ги в чиния и ги охладете поне за 10 минути в хладилник.
В дълбок тиган сложете 1-2 см олио и го загрейте. Изпържете охладената и стегната риба за 3-4 минути от всяка страна или докато стане златиста.
За соса: смесете майонезата, ситно нарязания магданоз и сока от лимон и разбъркайте добре.
Нарежете киселите краставички на тънко по дължина.
Разрежете хлебчетата на две и намажете основите с лимоновата майонеза, отгоре сложете парчета риба, няколко ленти кисели краставички и сервирайте по желание с картофки.
0 коментара:
Публикуване на коментар