Необходими продукти за 4 порции:
3 портокала, накъсани на парчета
1 вр мента, накълцана
4 ч.л. бял винен оцет
3 с.л. зехтин
500 гр халуми
50 гр орехи
150 гр рукола и кресон
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
В купа смесете парчетата портокали, листата накълцана мента, оцета и зехтина. Овкусете със сол на вкус и внимателно разбъркайте.
Загрейте грил тиган. Нарежете халумито на 8-10 еднакви парчета и ги запечете в тигана за 1-2 минути от всяка страна.
Добавете орехите, руколата и кресона към портокалите и ментата и разбъркайте добре. Разпределете салатата в четири чинии и най-отгоре поставете запечените парчета халуми. Поръсете с черен пипер и сервирайте.
2 коментара:
Чудесна, много красива и интересна салата.Изглежда превъзходно.
Поздрави и усмихната пролет !
Раздвам се, че Ви харесва, насладете й се! Прекрасна пролет и на Вас :)
Публикуване на коментар