Свинско със сини сливи



   Свиснкото със сини сливи е едно позабравено българско ястие, което заслужа да бъде върнато в менюто ни. Комбинацията на месото със сушените плодове прави ястието много по-ароматно и вкусно. 
Можете да приготвите рецептата и с телешко месо. 

Необходими продукти за 4 порции:

600 гр свинско месо ( или телешко )
1 гл лук
1 скл чесън
50 гр пушен бекон
50 мл олио
50 гр масло
1 дафинов лист
1 стр розмарин
3 стр мащерка
1 с.л. доматено пюре
350 мл телешки бульон
200 мл червено вино
180 гр сушени сини сливи ( меки )
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на парчета и овкусете със сол и черен пипер. 
В тенджера загрейте олиото и запържете месото до златисто. Когато е готово, го извадете от съда, сложете маслото и ситно нарязаните лук, чесън и бекон. Оставете за 1-2 минути и добавете доматеното пюре, дафиновия лист, мащерката и розмарина. Налейте бульона и виното, върнете месото в съда, посолете на вкус, похлюпете и варете 2-3 часа на слаб огън или докато месото стане крехко. 
Прибавете сините сливи и варете ястието още 15-20 минути на тих огън.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino