Свиснкото със сини сливи е едно позабравено българско ястие, което заслужа да бъде върнато в менюто ни. Комбинацията на месото със сушените плодове прави ястието много по-ароматно и вкусно.
Можете да приготвите рецептата и с телешко месо.
Необходими продукти за 4 порции:
600 гр свинско месо ( или телешко )
1 гл лук
1 скл чесън
50 гр пушен бекон
50 мл олио
50 гр масло
1 дафинов лист
1 стр розмарин
3 стр мащерка
1 с.л. доматено пюре
350 мл телешки бульон
200 мл червено вино
180 гр сушени сини сливи ( меки )
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на парчета и овкусете със сол и черен пипер.
В тенджера загрейте олиото и запържете месото до златисто. Когато е готово, го извадете от съда, сложете маслото и ситно нарязаните лук, чесън и бекон. Оставете за 1-2 минути и добавете доматеното пюре, дафиновия лист, мащерката и розмарина. Налейте бульона и виното, върнете месото в съда, посолете на вкус, похлюпете и варете 2-3 часа на слаб огън или докато месото стане крехко.
Прибавете сините сливи и варете ястието още 15-20 минути на тих огън.
0 коментара:
Публикуване на коментар