В сезона на прасковите, това е една чудесна бисквитена торта - много лесна за приготвяне и много свежа за похапване в летните жеги.
Необходими продукти:
6 бр големи праскови
1 с.л. лимонов сок
500 мл сладкарска сметана
1/2 ч.ч. пудра захар
1 ч.л. ванилия
300 гр обикновени бисквити
Начин на приготвяне:
Нарежете прасковите на 1-2 см полумесеци, сложете в купа и полейте с лимоновия сок. Разбъркайте добре, за да достигне лимонът до всяко парченце праскова, така плодът няма да потъмнее, когато престои.
В купа сложете сметаната, пудрата захар и ванилията и разбийте с миксер до получаване на сняг.
На дъното на правоъгълен съд с размери 20х30см разпределете малко от разбитата сметана, наредете ред бисквити, покрийте обилно със сметана, отгоре праскови и редувайте така, докато получите три реда от всеки продукт. Най-отгоре завършете със сметана и праскови. Покрийте с прозрачно фолио и сложете в хладилник.
Съхранявайте в хладилник и сервирайте бисквитената тортата студена.
0 коментара:
Публикуване на коментар