Студена бисквитена торта с праскови


       В сезона на прасковите, това е една чудесна бисквитена торта - много лесна за приготвяне и много свежа за похапване в летните жеги.
 
Необходими продукти:

6 бр големи праскови
1 с.л. лимонов сок 
500 мл сладкарска сметана
1/2 ч.ч. пудра захар
1 ч.л. ванилия
300 гр обикновени бисквити

Начин на приготвяне:

Нарежете прасковите на 1-2 см полумесеци, сложете в купа и полейте с лимоновия сок. Разбъркайте добре, за да достигне лимонът до всяко парченце праскова, така плодът няма да потъмнее, когато престои. 
В купа сложете сметаната, пудрата захар и ванилията и разбийте с миксер до получаване на сняг. 
На дъното на правоъгълен съд с размери 20х30см разпределете малко от разбитата сметана, наредете ред бисквити, покрийте обилно със сметана, отгоре праскови и редувайте така, докато получите три реда от всеки продукт. Най-отгоре завършете със сметана и праскови. Покрийте с прозрачно фолио и сложете в хладилник. 
Съхранявайте в хладилник и сервирайте бисквитената тортата студена. 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino