Ето я третата рецепта, публикувана в кулинарното списание SOintoFOOD
Необходими продукти:
1 пакет фини точени кори
5 яйца
200 гр захар
кората и сокът от един портокал
250 гр кисело мляко
250 гр олио
1 ч.л. сода бикарбонат
масло за намазване
канела и пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Нагънете всяка кора на хармоника и наредете в намазана с
масло тава.
В купа разбийте с тел яйцата, добавете захарта и бъркайте
до пълното й стопяване. Добавете едно след друго млякото, содата, сока и кората
от портокала, като след всеки продукт разбърквате. Накрая добавете олиото и
отново разбъркайте до хомогенна смес.
Залейте подредените в тава кори с готовата смес, като
леко размествате корите с вилица, за да може сместта да напои всички кори.
Печете 30 минути в предварително загрята на 180 градуса
фурна или до златисто. Поръсете с канела и пудра захар.
0 коментара:
Публикуване на коментар