Едно по-различно предложение на традиционната рецепта за леща.
Необходими продукти за 4 порции:
1 с.л. зехтин
150 гр чорисо
1 малка глава лук
1 морков
1 щ. кимион на зърна
1 скл чесън
1/2 ч.л. червен пипер
1 щ. кафява захар
малко червен винен оцет
150 гр червена леща
400 гр консервирани домати
500 - 600 мл пилешки бульон
кисело мляко за сервиране
Начин на приготвяне:
В тенджера загрейте зехтина и запържете нарязаното на малки парченца чорисо, докато стане хрупкаво и пусне мазнината си. Извадете с решетъчна лъжица. В същата мазнина задушете нарязаните на ситно лук, морков и кимион, докато омекнат. Добавете наситнения чесън и пържете още 1 минута. Поръсете с червения пипер и захарта, а след това полейте с много малко оцет. Щом ястие кипне, добавете лещата, доматите и бульона. Оставете да къкри на слаб огън докато лещата омекне.
Когато е готова, пасирайте супата, но само за да я посгъстите, а не да получите хомогенна смес.
Сервирайте лещата в купички, полята с кисело мляко и зехтин и поръсена с чорисо и червен пипер.
0 коментара:
Публикуване на коментар