Папарделе с бавно печено телешко

   Бавно печеното винаги има невероятен вкус! Знам, че в днешно време трудно намираме време за ястия, които изискват часове готвене, но тук идва на помощ тенджерата под налягане - съкращава времето за готвена на две, а резултатът е все така невероятно вкусен. 

Необходими продукти за 4 порции:

800 гр телешко месо, нарязано на едри парчета
1 с.л. брашно
2 с.л. зехтин
1 гл лук, ситно нарязан
2 моркова, нарязани
1 стр селъри, ситно нарязана
1-2 скл чесън, пресован
1 дафинов лист
3 стр мащерка
2 с.л. доматено пюре
150 мл бяло вино
400 гр консерва домати
100 мл прясно мляко
 
200 гр папарделе
пармезан / пекорино за поръсване
сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Овкусете нарязаното месо със сол, черен пипер и го оваляйте в брашното.
Загрейте тенджера под налягане и налейте зехтин. Добавете месото и запечатайте от всички страни. Извадете от тенджерата. 
Ако е необходимо, добавете още зехтин в тенджерата и сложете нарязания лук, моркови и селъри. Когато зеленчуците омекнат, прибавете чесъна, дафиновия лист, мащерката и доматеното пюре. Разбърайте и налейте бялото вино. Оставете за 2-3 минути да се изпари алкохолът и добавете доматите и млякото. Разбъркайте и при нужда подправете със сол и черен пипер. Налейте гореща вода, която да достига поне 2-3 пръста над продуктите. Затворете капака на тенджерата под налягане и гответе за около час, като внимавате да не изври водата и месото да загори - може да отворите капака след 40 минути и да проверите ястието. Готово е, когато месото е сочно и се къса на конци. 
Сварете пастата папарделе в подсолена вряща вода. Изцедете и полейте със струйка зехтин. Прехвърлете в тенджерата с телешкото и разбъркайте добре. 
Сервирайте като поръсите с настърган или на люспи пармезан / пекорино.
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino