Необходими продукти за 4 порции:
4 бр вратни пържоли
2 скл чесън, пресован
1 с.л. сух риган
3 с.л. зехтин
1 с.л. горчица
кората и сок от 1 лимон
сол и черен пипер
за шишчетата от чери домати:
200 гр чери домати
2 скл чесън, пресовани
стар хляб, нарязан на парченца
1 с.л. сух босилек
2-3 с.л. зехтин
лимон за сервиране
Начин на приготвяне:
Сложете пържолите в дълбок съд, овкусете със сол и черен пипер и дабавете пресования чесън, ригана, зехтина, горчицата и кората и сока от лимон. Разбъркайте добре, покрийте с прозрачно фолио и охладете за поне 30 минути. Извадете 30 минути преди печене, за да добият стайна температура.
В друг дълбок съд сложете чери доматите, нарязания хляб, пресования чесън, босилека и зехтина. Посолете и размесете добре. Наредете на шишчета / дървени или метални / като редувате чери домат и парче хляб.
Загрейте скара или грил тиган. Изпечете пържолите според предпочитанията си и след това сложете на огъня и шишчетата. Печете, докато хлябът стане златист, а чери доматите омекнат леко.
Сервирайте пържолите с шишчетата и резени лимон.
0 коментара:
Публикуване на коментар