Свинско по кипърски с шишчета от чери домати

 


Необходими продукти за 4 порции:

4 бр вратни пържоли
2 скл чесън, пресован
1 с.л. сух риган
3 с.л. зехтин
1 с.л. горчица
кората и сок от 1 лимон
сол и черен пипер

за шишчетата от чери домати:

200 гр чери домати
2 скл чесън, пресовани
стар хляб, нарязан на парченца
1 с.л. сух босилек
2-3 с.л. зехтин

лимон за сервиране

Начин на приготвяне:

Сложете пържолите в дълбок съд, овкусете със сол и черен пипер и дабавете пресования чесън, ригана, зехтина, горчицата и кората и сока от лимон. Разбъркайте добре, покрийте с прозрачно фолио и охладете за поне 30 минути. Извадете 30 минути преди печене, за да добият стайна температура. 
В друг дълбок съд сложете чери доматите, нарязания хляб, пресования чесън, босилека и зехтина. Посолете и размесете добре. Наредете на шишчета / дървени или метални / като редувате чери домат и парче хляб. 
Загрейте скара или грил тиган. Изпечете пържолите според предпочитанията си и след това сложете на огъня и шишчетата. Печете, докато хлябът стане златист, а чери доматите омекнат леко. 
Сервирайте пържолите с шишчетата и резени лимон.
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino