Сарми от месо върху кисело зеле

  
  Тези дни може да не Ви се иска да виждате сарми, но все пак идва Нова Година и празничната трапеза може да е чудесно извинение да сътворите този нестандартен вариант. Повярвайте ми ще се харесат. 

Необходими продукти за 4 порции:

700 гр свински врат
1 кисела зелка
1 гл лук, ситно нарязан
1 морков, ситно нарязан
100 гр ориз
2 с.л. червен пипер
сол и черен пипер
олио

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на тънки пържоли. Наредете върху дъска, покрийте с прозрачно фолио и начукайте, докато се изтънят максимално. Махнете фолиото и овкусете със сол и черен пипер. 
Загрейте тиган и налейте 1-2 с.л. олио. Добавете ситно нарязаните лук и морков. Щом започнат да омекват, прибавете ориза. Запържете, докато стане прозрачен, подправете със сол и черен пипер и махнете от котлона.
Нарежете зелката на ситно и сложете в гювеч. Поръсете с червен пипер и олио и разбъркайте. 
Върху всяко парче месо поставете от плънката с ориз и завийте като сарма. Ако имате проблем със затварянето, можете да си помогнете с клечки за зъби. Наредете сармите от месо върху зелето в гювеча. Полейте 1/2 ч.ч. зелева чорба, затворете капака и сложете в студена фурна. Включете на 200 градуса и печете около час. 
По желание преди да извадите от фурната, можете да махнете капака и да запечете за 10-15 минути.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino