След натоварен работен ден на никого не му се седи с часове в кухнята, но и никой не би отказал вкусна вечеря. Това семпло ястие съчетава бързото приготвяне и невероятния вкус.
Необходими продукти за 4 порции:
4 бр пуешки шницел / може да използвате и свински /
400 мл прясно мляко
2 с.л. оцет
2 яйца
70 гр брашно
130 гр панко / или галета /
50 мл зехтин
700 гр чери домати
3 скл чесън, нарязан на филийки
3-4 стр. прясна мащерка
1 с.л. зехтин
сол
400 гр царевица - замразена, от консерва или прясно сварена
30 гр масло
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Сложете шницелите в купа и ги полейте с прясното мляко и оцета. Покрийте с фолио и поставете в хладилника за поне половин час, най-добре за цяла нощ.
Наредете чери доматите в тава, покрита с хартия за печене. Овкусете със сол, мащерка, поръсете с филийките чесън и полейте със зехтин. Сложете в загрятата на 180 градуса фурна и печете 10-15 минути или докато доматите започнат да омекват, но все ояе не са загубили формата си.
Извадете шницелите от маринатата и ги подсушете с кухненска хартия. В подходящи съдове за паниране сложете брашното, в друг сложете яйцата и ги разбийте леко и в трети сложете панкото / галетата. Оваляйте шнижелите в брашно, след това в яйце и накрая в панко / галета. Загрейте тиган и сложете зехтина. Запържете панираните шницели за 3-4 минити от всяка страна или до златиста коричка и готовност отвътре.
В същия тиган сложете маслото и щом се разтопи, добавете царевицата. Затоплете за няколко минути и овкусте със сол и черен пипер.
Сервирайте шницелите с печени чери домати и топла царевица.
0 коментара:
Публикуване на коментар