Шницел с печени чери домати и царевица

  След натоварен работен ден на никого не му се седи с часове в кухнята, но и никой не би отказал вкусна вечеря. Това семпло ястие съчетава бързото приготвяне и невероятния вкус.

Необходими продукти за 4 порции:

4 бр пуешки шницел / може да използвате и свински /
400 мл прясно мляко
2 с.л. оцет
2 яйца
70 гр брашно
130 гр панко / или галета / 
50 мл зехтин
 
700 гр чери домати
3 скл чесън, нарязан на филийки
3-4 стр. прясна мащерка 
1 с.л. зехтин 
сол
 
400 гр царевица - замразена, от консерва или прясно сварена
30 гр масло
сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.
Сложете шницелите в купа и ги полейте с прясното мляко и оцета. Покрийте с фолио и поставете в хладилника за поне половин час, най-добре за цяла нощ.
Наредете чери доматите в тава, покрита с хартия за печене. Овкусете със сол, мащерка, поръсете с филийките чесън и полейте със зехтин. Сложете в загрятата на 180 градуса фурна и печете 10-15 минути или докато доматите започнат да омекват, но все ояе не са загубили формата си.
Извадете шницелите от маринатата и ги подсушете с кухненска хартия. В подходящи съдове за паниране сложете брашното, в друг сложете яйцата и ги разбийте леко и в трети сложете панкото / галетата. Оваляйте шнижелите в брашно, след това в яйце и накрая в панко / галета. 
Загрейте тиган и сложете зехтина. Запържете панираните шницели за 3-4 минити от всяка страна или до златиста коричка и готовност отвътре. 
В същия тиган сложете маслото и щом се разтопи, добавете царевицата. Затоплете за няколко минути и овкусте със сол и черен пипер. 
Сервирайте шницелите с печени чери домати и топла царевица.
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino