Пица Маргарита


    Ето как можете да превърнете тестото за пица в чудесна домашна пица Маргарита - семпла, но вкусна.

Необходими продукти за 2 пици:

тесто за пица ( Рецептата вижте тук )

за доматения сос:

1 с.л. зехтин
1 скл чесън, пресован
100 гр домати пасата
5-6 листа пресен босилек, ситно нарязани
1 щ. сол

за топинга:

125 гр моцарела, накъсана
пресни листа босилек за сервиране

Начин на приготвяне:

Първо пригответе доматения сос, за да има време да се охлади - загрейте зехтина в тиган и добавете пресования чесън. Щом започне да пуска аромата си, добавете доматите, подправете със сол и ситно нарязаните листа босилек. Оставете да покъкри 3-4 минути и махнете от котлона.
Набрашнете обилно две тави за пица и включете фурната на 250 градуса.
Разделете втасалото тесто на две равни части. Разточете върху набрашнен плот с помощта на точилка или само с ръце на тънки кръгове с големината на тавата, в която ще печете пицата. Прехвърлете в приготвените тави и притискайки леко, оформете малък борд на пиците. 
Намажете всяка пица с по 1-2 с.л. от охладения доматен сос, като внимавате да не мажете по крайщата/борда. Също така не слагайте много сос, защото пицата Ви ще се напои и ще стане мека. Разпределете накълцаната моцарела върху двете пици и сложете да се пекат в предварително загрятата на 250 градуса фурна за 10 минути или докато станат златисти. 
Преди да сервирате, поръсете с листа пресен босилек.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino