Лимоново пиле с мариновани аспержи

 

   Това кремообразно пилешко е изключително лесно за приготвяне. Подходящо за семейна вечеря или за гости. 
   Можете да го приготвите и с пресни аспержи, но вкусът на маринованите, гриловани аспержи е много по-богат и наситен. 

Необходими продукти за 4 порции:

30 гр масло
2 с.л. зехтин
4 пилешки гърди, разрязани на две по дължина
1 гл лук, ситно нарязан
20 гр брашно
300 мл пилешки бульон, горещ
2-3 стр прясна мащерка
8-10 бр мариновани, гриловани аспержи
сокът от 1 лимон
200 гр крем сирене
сол и черен пипер
 
Начин на приготвяне:
 
Включете фурната на 180 градуса. 
В огнеопорен тиган загрейте маслото и зехтина. Овкусете пилешките гърди със сол и черен пипер и сложете в тигана. Запечатайте от двете страни до златисто. Извадете и оставете настрана. 
Към маслото в тигана добавете ситно нарязания лук и сотирайте до златисто. Добавете брашното, разбъркайте и налейте горещия пилешки бульон, като разбърквате енергично с кухненска тел, за да не се получат бучки. Прибавете мащерката и върнете пилешкото в тигана. Ако тиганът Ви не е подходящ за фурна, прехвърлете всичко в тавичка. Сложете капак или фолио и печете в предварително загрятата на 180 градуса фурна за 20 минти или докато пилето се сготви. 
Докато пилешкото се пече, в загрят тиган сложете сока от 1 лимон и крем сиренето. Разбъркайте до хомогенна смес. Прибавете маринованите аспержи и оставете да заври. 
Сервирайте пилешкото, полято с лимоновия сос и отгоре поставете аспержи.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino