Това кремообразно пилешко е изключително лесно за приготвяне. Подходящо за семейна вечеря или за гости.
Можете да го приготвите и с пресни аспержи, но вкусът на маринованите, гриловани аспержи е много по-богат и наситен.
Необходими продукти за 4 порции:
30 гр масло
2 с.л. зехтин
4 пилешки гърди, разрязани на две по дължина
1 гл лук, ситно нарязан
20 гр брашно
300 мл пилешки бульон, горещ
2-3 стр прясна мащерка
8-10 бр мариновани, гриловани аспержи
сокът от 1 лимон
200 гр крем сирене
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 180 градуса.
В огнеопорен тиган загрейте маслото и зехтина. Овкусете пилешките гърди със сол и черен пипер и сложете в тигана. Запечатайте от двете страни до златисто. Извадете и оставете настрана.
Към маслото в тигана добавете ситно нарязания лук и сотирайте до златисто. Добавете брашното, разбъркайте и налейте горещия пилешки бульон, като разбърквате енергично с кухненска тел, за да не се получат бучки. Прибавете мащерката и върнете пилешкото в тигана. Ако тиганът Ви не е подходящ за фурна, прехвърлете всичко в тавичка. Сложете капак или фолио и печете в предварително загрятата на 180 градуса фурна за 20 минти или докато пилето се сготви.
Докато пилешкото се пече, в загрят тиган сложете сока от 1 лимон и крем сиренето. Разбъркайте до хомогенна смес. Прибавете маринованите аспержи и оставете да заври.
Сервирайте пилешкото, полято с лимоновия сос и отгоре поставете аспержи.
0 коментара:
Публикуване на коментар