Пухкави банички


    На пръв поглед рецептата може да Ви се стори странна и да се чудите какво ще се получи, но уверявам Ви получават се невероятно вкусни, пухкави и неустоими банички.

Необходими продукти:

400 гр Одрински кори за баница или препечени кори на сач 

за намазване на корите:

200 мл прясно мляко, топло
7 гр суха мая
150 мл олио
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол

за плънката:

1 белтък
200 гр сирене
200 гр извара или котидж сирене ( прясно зърнесто сирене )

за намазване на баничките:

1 жълтък
3 с.л. прясно мляко
3 с.л. олио

Начин на приготвяне:

На слаб огън затоплете прясното мляко, докато отстрани започнат да се появяват балончета. Свалета от котлона и добавете маята, олиото, солта и захарта и разбъркайте добре. Оставете за няколко минути да се разтворят продуктите. 
През това време подгответе плънката - разбийте белтъка и добавете натрошеното сирене и изварата ( или котидж сиренето ) и смесете добре.
Включете фурната на 200 градуса ( на 180 градуса с вентилатор )
Вземете две кори ( или една, ако ползвате на сач ) и добре напоете със сместта с мая. Оставете за 1 минута да попие и след това разпределете отгоре от плънката. Завийте от към късата страна на плоско не много стегнато руло. Поставете в тава, покрита с хартия за печене. 
Разрежете готовите рула на равни парчета от по 15 см.
Смесете и разбъркайте добре продуктите за намазване и с помощта на четка намажете обилно баничките. Печете в предварително загрята на 200 градуса ( на 180 градуса с вентилатор ) фурна, докато баничките станат златисти и хрупкави.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino