Мармалад от ягоди и портокал



  Ягодите вече са навсякъде и стават все по-сладки и ароматни. Ако нямате търпение да започнете с тазгодишното консервиране и да опитате нещо ново, Ви предлагам мармалад от ягоди и портокали. В случая се приготвя с добавка за консервиране, така че приготвянето ще Ви отнеме не повече от 30 минути. 

Необходими продукти за около килограм мармалад:

500 гр ягоди
1 кг портокали ( 500 гр обелени )
500 гр светло кафява захар
1 пак. ванилена захар
1 пак. добавка за консервиране ( Dr Oetker Gelfix Extra 2:1 )
1 пак. лимонена киселина
1 стр розмарин

Начин на приготвяне:

Измийте и почистете ягодите. Нарежете ги на половинки или на четвъртинки, в зависимост от големината. Почистете и портокалите, като изрежете изцяло белите части, и нарежете на кубчета.
Сложете плодовете в тенджера и поръсете с ваниловата захар. Смесете съдържанието на пакетчето за консервиране с 2 с.л. от кафявата захар и също изсипете при плодовете. Разбъркайте добре. Загрейте котлона на среден огън и изчакайте сместа да заври. Прибавете и останалата захар, както и стръка розмарин. Намалете леко огъня и гответе още 5 минути.
Махнете тенджерата от котлона, добавете лимонената киселина, разбъркайте и разпределете сместта в стерилизирани бурканчета. Затворете плътно капачките и обърнете за няколко минути или докато изстинат.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino