Пилешки бутчета с намачкани картофи и домати


Необходими ппродукти за 4 порции:

1 кг картофи
4 пилешки пържоли от бутче
500 гр домати, обелени
1 вр. пресен риган
олио за запържване
сол
черен пипер
4 с.л. зехтин 
1 с.л. червен винен оцет

за сервиране:

рукола
лимонов сок

Начин на приготвяне:
 
Сложете картофите да се сварят в леко подсолена вода. Свалете от котлона, когато са сварени, но все още твърде, а не твърде меки, за да се разпадат. Изцедете ги добре и леко ги намачкайте с вилица или уред за картофено пюре. Сложете в тава.
Нарежете пилешките пържоли на малки парчета и сложете в купа. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин и разбъркайте добре.  
Загрейте олио в голям тиган и сложете месото на един ред. Ако не можете да съберете всички парчета, просто ги сгответе на два или повече пъти. Разбърквайте от време на време и оставете за 10 минути или докато са почти готови. Извадете с решетъчна лъжица, за да отцедите излишната мазнина и сложете в тавата при картофите.
Загрейте фурната на 200 градуса.
В блендер сложете ригана, овкусете със сол, 4 с.л. зехтин, оцет, малко черен пипер и смелете. Добавете в тавата.
Обелените домати също прибавете в тавата при картофите, месото и пастата от риган. Объркайте всичко много добре и се опитайте да разпределите на един ред. Запечете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 40 минути или до златисто.
Сервирайте със салата от рукола, лимонов сок и чаша бяло вино.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino