Пълнени тиквички по испански



    Пълнените тиквички по испански са чудесен начин да използвате стари, едри или пожълтели тиквички. Разбира се става много вкусно и с пресни тиквички.
    Ако искате да приготвите рецептата за вегетарианци, просто пропуснете чорисото.

Необходими продукти за 4 порции:

4 средно големи или 2 едри тиквички 
1 с.л. зехтин
1 гл лук, ситно нарязан
1 скл чесън, пресован
100 гр чорисо, ситно нарязано
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. лют червен пипер ( по желание )
1/2 ч.л. сух риган
1/2 ч.л. сушена мащерка
500 гр ситно нарязани домати 
150 гр червени печени чушки, нарязани
85 гр пресни трохи хляб
100 гр сирене манчего ( можете да го замените с кашкавал ), настъргано

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. 
Срежете тиквичките на две по дължина и издълбайте средната част с помощта на лъжица. Подредете половинките в тава и ги подправете със сол и черен пипер. 
В тиган загрейте зехтина и запържете ситно нарязания лук, докато омекне. Добавете пресования чесън и ситно нарязаното чорисо. Подправете с риган и мащерка. Гответе няколко минути и след това прибавете ситно нарязаните домати и печени чушки. Оставете да се вари на среден огън за 10  минути или докато водата от доматите се изпари.
С готовата смес напълнете издълбаните тиквички и ги запечете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 минути. 
В блендер направете хлебните трохи и ги смесете добре с настърганото сирене или кашкавал. Извадете тиквичките от фурната, поръсете ги със сместта и ги дозапечете за още 10 минути.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino