Поширани круши в тесто


       Забравете за печените ябълки ... пригответе си тези круши в тесто!
Необходими продукти:

за поширането:

4 големи круши
500 мл бяло вино ( може да разредите с вода - 250 мл вино и 250 мл вода )
2 ч.ч. захар
1 ванилия
2 пръчки канела
1/4 ч.ч. лимонов сок
кора от половин лимон

за пълнежа: 

1/2 ч.ч. захар
2 с.л. канела на прах
50 гр масло, студено, нарязано на малки кубчета

за тестото:

500 гр бутер тесто
1 яйце, леко разбито с 1 с.л. вода
захар за поръсване

Начин на приготвяне:

За поширането на крушите в тенджера на силен огън сложете виното (водата, ако ползвате), захарта, пръчките канела, ванилията, лимоновия сок и кора и оставете да заври. Обелете крушите, като оставите дръжките. Сложете ги в тенджерата, намалете огъня и оставете да се варят за 15-20 минути или докато омекнат. 
Когато са готови, извадете крушите и ги оставете да изстиват. Останалата течност оставете на силен огън да се вари, докато се редуцира - да намали обема си и да започне да се сгъстява. Когато е готов, свалете от котлона и оставете да изстине. 
За тестото -  нарежете бутер тестото на триъгълници, като използвате крушите за мярка на големината им - крушата трябва да е в центъра на триъгълника и да може да се завие изцяло с тесто. Помнете, че тестото трябва да е студено, за да можете да работите с него. Затова, ако е необходимо, го върнете в хладилника да се стегне. За Ваше улеснение, след като изрежете триъгълниците, ги сложете в хладилника и ги вадете един по един, за да увиете крушите. 
Загрейте фурната на 200 градуса.
За пълнежа смесете захарта и канелата и разбъркайте. Подсушете изстиналите крушите, внимателно издълбайте долната им част и почистете от семките. Напълнете с канелената захар и сложете по няколко кубчета масло. Сложете в центъра на изрязаното тесто, намажете крайчетата с разбитите заедно яйце и вода и внимателно загърнете крушата, притискайки добре ръбчетата и оставяйки дружката да се вижда. По желание можете да изрежете листенца от остатъците на тестото и да украсите завитите круши. Наредете ги в тава, покрита с хартия за печене. Намажете всяка круша с оставалото яйце, поръсете със захар и сложете по малко алуминиево фолио на дръжките, за да не изгорят. Печете за 25-30 минути или докато тестото стане златисто.
Сервирайте крушите топли, поляти с малко от редуцирания винен сироп.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino