Ябълков пай



   Това е най-лесният и вкусен ябълков пай. Обичам да го приготвям и хапвам, рецептата никога не ме предава. Можете да използвате всякакъв вид ябълки, но за мен най-добре се получава със зелени. Опитайте пая и се надявам да стане и Ваша любима рецепта.
 
Необходими продукти:

тесто за пай ( вижте рецептата тук )

за плънката:
 
10 бр зелени ябълки
2 с.л. лимонов сок
1/2 ч.ч. захар
3 с.л. брашно
1/2 ч.л. канела
1 яйце за намазване

Начин на приготвяне:

Разточете едната част от тестото и сложете на дъното на 20 см кръгла тавичка, като оформите борд. 
Обелете ябълките, нарежете на тънки полумесеци и сложете в голяма купа. Смесете захарта, 3 с.л. брашно и канелата и поръсете ябълките. Разбъркайте добре. Полейте с лимоновия сок и отново разбъркайте. Изсипете готовата смес в тавичката с тестото и отгоре сложете другата част от тестото. Защипете добре крайщата, а в средата направете няколко малки разреза, за да излиза влагата по време на печене. Намажете с rразбито яйце, поръсете с малко захар и печете в предварително загрята фурна на 220 градуса за 15 минути. След това намалете фурната на 125 градуса и печете още 40 минути до златисто. 
Сервирайте напълно изстинал, по желание с ванилов сладолед.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino