Великденска шоколадова кора


        Напоследък в кулинарията все по-популярна става шоколадовата кора. Както се подразбира от името, това е лист разтопен шоколад, който се покрива с различни ядки, сушени плодове, бонбони и какво ли още не. Не изглежда претенциозно, приготвя се безумно лесно и се сервира просто начупено за парчета. Идеална е дори за домашно приготвен подарък, увит в целофан с красива панделка. 
        Разбира се, в духа на предстоящия Великден, аз Ви представям моя Великденски вариант на шоколадовата кора. Пригответе я и й се насладете ... децата ще са Ви най-благодарни. 

 Необходими продукти:

400 гр черен или млечен шоколад
100 гр бял шоколад
разнообразие от великденски лакомства - бонбони, шоколадови яйца, мини яйца

Начин на приготвяне:

Покрийте тава с размери А4 с хартия за печене. Начупете или нарежете черния или млечен шоколад и сложете на водна баня да се разтопи до получаване на гладка консистенция. 
Сипете готовия шоколад върху приготвената хартия и разнесете равномерно с помощта на шпатула или палетен нож. След това разтопете отново на водна баня белия шоколад и веднага го напръскайте върху тъмния шоколад. С помощта на шишче, клечка за зъби или нож оформете завъртулки, така че да се получи мраморен ефект. 
Покрийте шоколадовата кора с различни великденски лакомства по Ваш избор. Оставете да стегне на стайна температура, начупете на парчета и сервирайте.

Можете да запазите шоколадовата кора до две седмици, ако я съхранявате в кутия с капак.

1 коментара:

Пепи каза...

Това е уникално празнично шоколадово изкушение. Истинска радост за малки и големи. Много интересно се получи, направих го след великденските празници с остатъка от всички великденски изкушения.

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino