Сирене във фолио с погача




Необходими продукти за 4 порции: 

за сиренето във фолио:

600 гр сирене
2 домата
50 гр масло
4 скл чесън
4 стръка пресен лук
4 люти чушки ( по избор )
червен пипер
чубрица

за погачата: 

1 суха мая
600 гр брашно
350 мл хладка вода
1 яйце
1 с.л. захар
1 щ. сол
1 с.л. олио
1 жълтък за намазване
50 гр масло за намазване, разтопено
сусам за поръсване

Начин на приготвяне:

За погачата - в купа пресейте брашното, направете кладенче и вътре сложете маята, солта, захарта, яйцето, олиото и разбъркайте. Постепенно прибавете водата и замесете гладко и стегнато тесто. Ако е необходимо, може да се прибави още малко брашно. Готовото тесто сложете в намаслена купа, поктийте с прозрачно фолио и оставете да втаса на топло място.
Когато тестото удвои обема си, го премесете и разточете върху набрашнен плот до 2 см дебелина. Навийте на руло, като преди всяко навиване, мажете с разстопено масло. Полученото руло нарежете на 4-5 см парчета, които наредете в тава, намазана с масло. Намажете и отгоре с масло и оставете да втаса отново за малко. Поръсете със сусам, намажете с жълтък и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути или до златисто.
За сиренето във фолио - нарежете сиренето на четири еднакви плочки. Намажете четири листа фолио с масло, по средата наредете шайби домат, върху тях сложете сиренето, стрък лук, отново домат, парче масло, нарязан чесън, люта чушка, ако желаете, поръсете с чубрица и червен пипер. Сгънете фолиото като плик, за да не изтече при печенето. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.
Сервирайте с купичка шарена сол, пресен лук, топла погача и фреш от домат.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino