Солена палачинкова торта




        Това е рецепта за всички любители на солените торти. Изисква доста време за приготвяне ( около 100 минути ), но пък си заслужава да зарадвате гостите или семейстото си с нея.

Необходими продукти:

за палачинките:

250 гр брашно
4 яйца
50 мл олио
500 мл прясно мляко
1 щ. сол

за плънката:

1 кутийка майонеза
300 гр шунка
1 пак. крема сирене
200 гр кашкавал
5-6 кисели краставички
2 яйца, сварени
10 гр сладка царевица от консерва
150 гр пушено сирене

за украсата:

1 кутийка майонеза
2 яйца, сварени
2-3 маслини

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесете внимателно всички продукти за палачинките до получаване на смес, гъста като боза. Ако се е получила по-гъста, добавете още малко прясно мляко или вода, а ако е по-рядка, добавете още малко брашно. 
Загрейте тиган за палачинки, намажете леко с масло и загребвайки с черпак изсипете от сместа в тигана и разнесете равномерно. Когато се зачерви, обърнете от другата страна. 
Приготете тортата, като в голямо кръгло плато поставите първата палачинка, намазвате с майонеза, нареждате шунка, нарязана на тънки филийки и поставяте втората палачинка, намазвате с крема сирене, поръсвате с настърган кашкавал и слагате третата палачинка. Намазвате с майонезаи редите пласт нарязани кисели краставички. Отново слагате палачинка, намазвате с крема сирене и редите две от сварените яйца, нарязани на колелца. Следва пласт с майонеза и царевица. Палачинка, крема сирене и пушено сирене, нарязано на колелца. И така редувате пластове до свършване на продуктите за плънката или колкото желаете.
Украсете тортата, като я намажете цялата с майонеза, отгоре поръсете с настърганите сварени яйца за украсата. В средата може да направите цвете от тънко нарязаните на лентички маслини. 
Преди да сервирате, охладете в хладилник.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino