Кекс черно и бяло


   Всеки има любим десерт, който обича да приготвя или похапва често. За мен и любимите ми хора, особенно за брат ми, това е този кекс. Приготвя се лесно, става вкусен и най-важното винаги се получава. Много е подходящ и за неочаквани гости. Можете да го забъркате дори и с децата си - моята дъщеря обожава да го приготвя с мен...и разбира се накрая да обере с пръсче останалото по купите.  

Необходими продукти:

6 бр яйца
300 гр захар
8 с.л. олио
8 с.л. прясно мляко
350 гр брашно за кекс
1 бакпулвер
1 ванилия
100 гр орехи
1-2 с.л. натурално какаона прах
пудра захар за поръсване



Начин на приготвяне:

В купа счукайте и разбийте яйцата с тел. Прибавете захарта и разбивайте до пълното й разтваряне. Прибавете олиото и прясното мляко, след това и пресятото брашно и бакпулвер. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Прибавете ванилията и разбъркайте с шпатула. 
Разделете сместта в две купи и в едната сложете какаото за получаване на по-тъмната смес. Разбъркайте добре. Прибавете леко начупените орехи и към двете смеси и отново разбъркайте всяка от тях до хомогенна смес.
Намазнете с малко олио форма за кекс и я набрашнете. Сипете една след друга двете смеси. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около половин час само на долен реотан, докато кексът бухне и след това още 15-20 минути на горен реотан. 
Изчакайте да поизстине преди да го извадите от формата. По желание може да го поръсите с пудра захар.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino