Кисели краставички по американски


Приготвянето на зимнината е в разгара си и аз експериментирам с туршии. 
Представям Ви американски вариант на кисели краставички, които не се консервират за цяла зима, а можете да консумирате часове след приготвянето и да съхранявате в хладилника няколко седмици. Да Ви е сладко!

Продукти:


400 гр краставички, нарязани на 1 см кръгчета

1 средна глава лук, дебело нарязана
300 мл ябълков оцет
140 гр захар
200 мл вода
по 1/4 ч.л. смляна куркума, целина и едро смлян лют червен пипер
2 с.л. синапени семена


Начин на приготвяне:


Сложете оцета, 200 мл вода, захарта, куркумата, целината, лютия пипер и синапените семена в тенджерка на умерен огън. Кипнете и оставете да се вари за 5 минути. Отстранете от огъня и оставете да се охлади на стайна температура. 

Сложете нарязаните краставички и лук в 500 мл буркан, добавете охладената саламура и затворете плътно. Охладете поне за 3 часа. 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino